Studio Porton Art Galerija   ♦   Grožnjan

Studio Porton

Galerijo sta leta 1982 ustanovila slikar Rok Zelenko in keramičarka Leonida-Lea Bernetič Zelenko. To je njun  stalni razstavni prostor, v katerem s svojimi deli sodelujeta tudi njina sinova, kipar Marko Zelenko in oblikovalec vizualnih komunikacij Martin Zelenko.
Galerija deluje v okviru likovne kolonije „Grožnjan – mesto umetnikov“, osnovane leta 1965. (Več o likovni koloniji in zgodovini Grožnjana lahko zveste iz knjige Roka Zelenka „GROŽNJAN – GRISIGNANA, Istrsko mesto umetnikov“ objavljene leta 2011. Knjiga je na voljo v Studiu PORTON).

Razen stalne postavitve in osebnih razstav hišnih avtorjev, galerija občasno prireja razstave gostujočih umetnikov. Izmenjava mednarodnih umetniških izkušenj je eden bistvenih ciljev njenega delovanja.

DELOVNI ČAS:

Studio je odprt vsak dan od 9h do 14h in 15h do noči tokom celega leta (izjema so dnevi ko sta lastnika zaradi opravkov izven Grožnjana, zato priporočamo, da svoj prihod najavite po telefonu ali e-pošti). Tokom hladnejših mesecev so vhodna vrata zaprta, zato prosimo da za obisk pozvonite.

Poleg zaprtega prostora spada k razstavišču tudi atrij s keramično upodobitvijo zgodovine Grožnjana.
Slikarski in keramični ateljeji  v zgornjem nadstropju niso dostopni javnosti.
Prosimo, da v galeriji upoštevate avtorske pravice razstavljalcev in ne fotografirate ali snemate brez dovoljenja.


GALERIJA